Časopis Književna smotra objavljuje poziv za suradnju (siječanj 2021)

Poštovani,
časopis Književna smotra objavljuje poziv za sudjelovanje u nastanku tematskog broja posvećenog epidemijama (i pandemijama) u svjetskoj književnosti. Više o temi, koncepciji broja i rokovima možete pročitati u nastavku.

Književna smotra
Časopis za svjetsku književnost
Ivana Lučića 3
10000 Zagreb
Hrvatska

Temat: Epidemije u književnosti – poziv na suradnju

Poštovani suradnici,

Književna smotra objavljuje poziv za sudjelovanje u nastanku tematskog broja posvećenog epidemijama (i pandemijama) u svjetskoj književnosti. Kao što je poznato epidemije izazivaju duboke egzistencijalne, društvene i psihološke potrese te posljedice koje pojedinca, društvo, te ideju humaniteta općenito suočavaju s golemim izazovima . Nije čudno da je još od pojave Boccacciova Dekamerona, pa sve do danas književnost reagirala na njih, oblikujući značajan korpus tekstova koji se na različite načine bave prijetnjama čovjeku i njegovu opstanku.

Drugim riječima, sve suradnike – sadašnje, bivše, kao i one nove – pozivamo na suradnju u okviru navedenog temata. Molimo Vas da nam do 1. siječnja 2021. godine javite jeste li voljni sudjelovati u njegovu nastanku, te da nam (po mogućnosti) javite temu Vašeg rada. Prijave se primaju na e-mail adrese dblazina@ffzg.hr i fkozina@ffzg.hr.

Znanstveni radovi (izvorni znanstveni, pregledni znanstveni i prethodna priopćenja), koji prolaze kroz redoviti dvostruki recenzentski postupak, primaju se do 1. lipnja 2021. godinena e-mail adrese dblazina@ffzg.hr i fkozina@ffzg.hr.

Objavljivanje tematskog broja očekuje se tijekom jeseni 2021. godine.

Sve upute za autore možete pronaći na https://hrcak.srce.hr/knjizevna-smotra.

S poštovanjem,
Za uredništvo Književne smotre
Dalibor Blažina, gl. urednik
Filip Kozina, tajnik

U Zagrebu, 10. studenog 2020.